4 наденички
Зехтин, балсамов оцет, розмарин
1 глава червен лук
3-4 скилидки чесън
1 ч.л. резене на семена
4 червени чушки (консерва)
250 гр. Ригатони Variva от шарен боб
300 мл. доматен сок
400 гр. Ригатони Variva 100% леща
600 гр. разни чери и други малки домати
2 с.л. доматено пюре
60-70 мл зехтин
5 гр. морска сол
3-5 гр. сол
3 скилидки чесън
1 с.л. нарязан магданоз
1-2 с.л. каперси
5-6 филета аншоа
по желание и вкус – много босилек
много пармиджано
1 пакет Ригатони Variva с нахут
морска сол
черен пипер
зехтин (extra virgin)
1-2 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 суха люта чушка, счукана в хаванче
200г. обелени скариди
1/2 малка чаша бяло вино
1-2 супени лъжици доматено пюре или 6 сушени домата, разбити в блендер
1/2 лимон, сок и малко от кората
1 пълна шепа рукола, нарязана на едро
250 гр. Guanciale (свинска буза)
150 гр. Сирене Pecorino romano
(солено овче сирене)
1 пакет Ригатони Variva от нахут (250гр.)
5 яйца
Черен пипер на прах
Зехтин (само ако използвате бекон, а не Guanciale).
За алтернатива на Guanciale използвайте бекон, а Pecorino romano, може да замените с пармезан.
1/2 кг. спанак
200 гр. сьомга
2 скилидки чесън
50 гр. праз лук
2 с.л. зехтин
2 с.л. лимонов сок
250 гр. домати на кубчета
1 пакет Ригатони Variva от зелена леща